Közös testületin döntöttek: nem emelnek adót Ambrózfalván

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Nem lesz adóemelés Ambrózfalván, nincs sok előnye a közös testületi üléseknek, most kezdődik a munka java az ,,új” testületnek – nyilatkozta portálunknak Farkasné Havrán Ildikó Piroska, Ambrózfalva önkormányzati képviselője.

– Sajnos továbbra sincs külön testületi ülésünk, pedig a helyi ügyek nem tartoznak másra, teljesen más dolgokat kell megoldani – jelentette ki Farkasné Havrán Ildikó Piroska, ambrózfalvi képviselő, annak kapcsán, hogy közös üléseket tart Pitvaros, Nagyér, Csanádalberti és az ő községe. Elmondása alapján több társa is támogatta, valamint lakók is jelezték egy decemberi közmeghallgatáson, hogy több önálló ülés legyen Ambrózfalván.

Apropó közmeghallgatás.

Csirik László polgármester (független) egy nyílt munkamegbeszélést tartott, amivel a jobbikos képviselő szerint két probléma volt.

,,Egyrészt csak egy hölgy jött el, hiszen alig volt hirdetve és az embereknek közmeghallgatásra van igényük, nem munkamegbeszélésre. Másrészt pedig olyanokat beszéltünk meg, amiről csak később hoztunk határozatot, ez így szabálytalan volt, amiről én akkor nem tudtam. Egy közmeghallgatással ellentétben ezen a megbeszélésen jegyzőkönyv sem készült.”

2016

Idén nem lesz adóemelés, hiszen így is van 5-6 éves kintlévősége az önkormányzatnak. – Azt javasoltam, hogy ezeket a tartozásokat ne engedjük el, egy ilyen kistelepülésnek ez is fontos bevétel lehet. Az alpolgármester mellém állt ebben az ügyben – árulta el

Január a zárszámadásokról szólt, a község pénzügyi helyzetéről. A ,,megújult” testületnek most jön még csak a munka oroszlánrésze: a költségvetés kialakítása, megbeszélni abból mit lehet kihozni, megtárgyalni miben lehetne segíteni, előre lépni. Farkasné szerint, már az is egy eredmény lenne, ha a közmunkásként dolgozó szakemberek saját végzettségüknek megfelelő feladatot látnának el, hiszen vannak közöttük varrónők és ácsok is.

(fotó: archív)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá