Meggyalázták egy kitörésben elesett magyar honvéd sírját

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Vörös festékkel öntötték le, és ismét megkísérelték szétverni a Csúcs-hegyen található katonasírt, melynek immár páncéltáblája van. A kommunista megszállókkal szemben hősi halált halt, honvédő katona sírján pusztán egy kereszt és egy minden jelképet nélkülöző emléktábla található ezzel a szöveggel: „Itt nyugszik egy hős magyar katona, aki 1945. február 11-én, a budai várból való kitörés közben életét vesztette. Emlékét büszkén őrizzük és nem feledjük! Óbudai Jobbik, 2011.” – áll a Kitörés Emléktúra az Óbudai Jobbikkal szervező csapata és Novák Előd, a Jobbik alelnökének közös, vasárnap este kiadott sajtóközleményében.

Korábban ezen a síron márványtábla volt található, amelyet magyarellenes vandálok a sír keresztjével vertek szét – írják. Akkor feljelentést tett a Jobbik, de a nyomozás eredménytelenül zárult. Jelentős anyagi ráfordítással páncél vastagságú, rozsdamentes acéltábla került a sírhelyre, amely azóta jól ellenáll az ártó kezeknek.

A közleményben kitérnek arra, hogy február 7-én tartotta a Jobbik az 1945-ös kitörésre megemlékező túráját. Ennek résztvevőiként a csúcs-hegyi honvédsír emléktábláját nagy kövekkel elfedve találtuk meg, de gyorsan rendbe raktuk. A mostani, immár harmadik kegyeleti támadás nyomait ismét eltüntettük.

A Jobbik bízik benne, hogy a Honvédelmi Minisztériumban lesz annyi bátorság, hogy végre legalább elítéli a magyar katonasír elleni támadást, ha már állami megemlékezés sajnos továbbra sincs a kitörésről, sőt még egy hivatalos koszorút sem kaphatnak a hősi halált halt antikommunista honvédjeink.

A legnagyobb ellenzéki párt szerint az ő áldozatvállalásuknak köszönheti Európa, hogy a szovjetek nem tudtak nyugatabbra nagyobb területeket is megszállni, hiszen a Sztálin által menetben elfoglalni tervezett fővárosunk ostroma több mint száz napig tartott, ebből 53 nap teljes körbekerítettségben.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá