Támadnak a Bajza utcai lakáskárosultak – bő egy év múlva várható ítélet

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Most már nem csak védekeznek, támadnak is a szegedi és a makói lakáskárosultak, hiszen felvetődött az adásvételi szerződést szerkesztő ügyvédek felelőssége is. Az ítélőtábla harmadszor is visszadobta a lakóknak kedvezőtlent döntést, végleges döntés egy-másfél év múlva születhet.

A Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Szegedi Törvényszék által hozott ítéletet, mely szerint a Raiffeisen Banknak van igaza és jogosan követelte igényét az ingatlanok terhére. Egyszerűbben fogalmazva: kilakoltatták volna a lakókat, annak ellenére, hogy kifizették az árát, csak éppen az építési vállalkozó, L. Gábor nem továbbította azt a pénzintézetnek.

A károsultakat képviselő ügyvéd, dr. Szabó Bálint portálunknak elmondta: januárban tüntettek a vállalkozó szegedi villája előtt, de készülnek a májusi lakodalmára is. – Különös, hogy ő dorbézol, egy villában él, pedig nincs a nevén semmi. Továbbra is követeljük tőle a pénzt, valamint vizsgáljuk az adásvételi szerződést szerkesztő ügyvédek felelősségét – árulta el.

Kiderült, a szerződések aláírásakor több esetben nem voltak jelen ezek az ügyvédek, ügyvédjelöltet küldtek maguk helyett, illetve a szövegből kitűnik, ahelyett hogy mindkét fél érdekeit képviselték volna, csak az eladókét nézték.

Dr. Szabó Bálint reméli, hogy nem ugyanaz a bíró fog ítélkezni akinek a döntését már háromszor is megsemmisítették, valamint, hogy a fentieket figyelembe véve megváltoztatják az ítéletet.

Az ügyről bővebben itt és itt olvashat.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá