Lezárt ügy: munkagödör oldalfala omlott egy férfira Tótkomlóson

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt folytatott nyomozást Tótkomlóson.

Csatornázási munkálatok közben történt balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2015. augusztus 15-én. Egy budapesti férfi dolgozott Tótkomlóson, a Kossuth és az Orgona utcák kereszteződésénél egy több mint 4 méter mély munkagödörben, amelynek oldalfala a munkásra omlott. A 43 éves férfi még ki tudott mászni, de utána rosszul lett, ezért mentőt hívtak hozzá. A munkás olyan súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy a gyors beavatkozás ellenére életét vesztette.

Az Orosházi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával közigazgatási eljárást indított a történtek körülményeinek vizsgálatára. Mivel az igazságügyi orvosszakértő által elvégzett boncolás megállapításai alapján a férfi halálesetével kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért az eljárás lefolytatására hatáskörrel rendelkező Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 2015. augusztus 27-én nyomozást rendelt el. A beszerzett adatok szerint az 51 éves tápiószecsői Gy. László úgy végzett csatornahálózat építést, hogy megszegte a munkavédelmi előírásokat. A kiásott munkagödör oldalfalának dúcolását elhagyta, amely emiatt a gödörben lévő férfira omlott és a halálát okozta.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a történtek miatt elrendelt nyomozást 2016. február 22-én lezárta. Az eljárás iratait a rendőrség a halált okozó testi sértés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Gy. László ellen vádemelési javaslattal küldi el az Orosházi Járási Ügyészségre.

(police.hu, fotó: illusztráció)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá