Nem vette észre? Itt vannak az új Facebook-gombok

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Ugyan most sincs „Nem tetszik”, de öt új gomb már elérhető Magyarországon is.

Sokáig vacakolt a Facebook, hogy eldöntse, mi legyen a gombjaival. Azt már régebben világossá tette Zuckerberg, hogy az egyértelműen negatív „Nem tetszik”, azaz „Dislike” semmiképpen sem lesz a közösségi portálon.

Egy évig tesztelték Spanyolországban és Írországban a Facebook vezető dizájnere, Julie Zhuo által tervezett új, „Imádom”, a „Vicces”, a „Hűha”, a „Szomorú” és a „Dühítő” elnevezésű gombokat. Ezek valamennyien az eddig ismert „Tetszik”, „Like” gomb alól bújnak elő: ha a felhasználó a felfelé tartott hüvelykujjra viszi az egerét, mostantól közülük is választhat.

Facebook-gombok

A Like örök, az is megmaradt. Mostantól azonban az új gombokat is megbökhetjük, így a Tetszik mellett lehet imádni, vagy dühítőnek tartani valamit – egyszerre imádni és dühöngeni felőle azonban szerencsére nem lehet.

Böngészőben megnyitva a Facebookot, már mindenki előtt ott áll a nagy lehetőség, hogy összesen hatféleképpen minősítsen, de az iOS és Android készülékeken a szoftvert frissíteni kell az újdonságért.

A két tesztelő országban megoszlottak a vélemények az új gombokról: sokan zavarosnak találták a megoldást, mások örültek a változatosságnak, s nem kevesen a funkcionális írástudatlanság újabb lépcsőjeként üdvözölték a puszta bökögetéssel kifejezett érzelemnyilvánítás lehetőségét.

(hirado.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá