Kispárna egy kőben

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Sejben Lajos szegedi képzőművésznek nyílt kiállítása a Hagymaházban, ahová különleges kisplasztikákat és festményeket hozott. Az alkotó közelmúltban készült munkáit mutatta be.

DSCN0947

Karsai Ildikó meghívására érkezett városunkba Sejben Lajos képzőművész. Pár éve járt már itt, akkor egy téli tárlaton vett részt, amit meg is nyert. Igazán egyedi kötődése van Makóhoz: mostoha nagyapja szabómesterként dolgozott itt és még Páger Antalnak is csinált öltönyt.

A kiállításra hozott festményeiben a rózsa jelenik meg, egyrészt motívumként, másrészt tartalmi jelentőséggel, például a Sub Rosa képén. Az ókorban a rózsa a hallgatás jelképe volt, ezért ahova rózsákat függesztenek ott titokban marad minden. Sejben Lajos festményén is egy ilyen csendélet látható.

DSCN0951

A kisplasztikák talált tárgyakból készültek, olyan jelleggel, hogy az eredeti funkcióját megszünteti, ettől lesz más, különleges felhangja. Egyik alkotásában könyvlapokat tett bazaltba, másikban a ,,@” jelet véste bele egy rézlapba, majd vasreszelékkel töltötte ki, végül egy mágnest rakott oda, ami így kiemeli a karaktert.

,,Szeretem úgy összeilleszteni, hogy legyen valami érdekes benne, ami kíváncsivá teszi az embert, de mégis meghökkentő a rácsodálkozás értelmében, ellentétes dolgokat ütköztetni. A könyv a kőben, akár mintha archiválás történne”

– fogalmazott a művész.

DSCN0943

A kiállítás március 8-ig látható.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá