Tíz éve hunyt el dr. Vangel Róbert – rá emlékeztek

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Negyvenhat évesen, tíz esztendővel ezelőtt szivacsos agyvelőgyulladásban hunyt el dr. Vangel Róbert, a makói kórház sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa. Barátja, dr. Széll Tamás urológus minden évben emlékestet szervez, ez idén sem maradt el.

Orvosok, ismerősök, egyetemi barátok és egykori betegek vettek részt a Vangel-esten pénteken a Kelemen-házban. Olyan sokan voltak, hogy több embernek már csak az emeleten jutott állóhely. Ez volt már a tizedik ilyen összejövetel, annak idején dr. Széll Tamás mindenféleképpen emléket akart neki állítani. – Ismeretségünk már az egyetem alatt kialakult, páran közelebb álltunk hozzá, de mindannyiunkat megrázott a halála – mesélte a szervező.

Általában nemzeti érzelmű előadókat hívnak, így fellépett már az Ismerős Arcok, a zenekar frontembere önállóan, de széles a paletta, mert volt már Hobó, Balázs Fecó, valamint népdalkörök is.

Idén a Szeredás Együttes adott műsort, akik Debrecenből érkeztek. Hortobágyi csikós-, betyár- és juhász nótákat játszottak. – Véletlenül találtam rá a CD-jükre, miután kétszer meghallgattam, elhatároztam, hogy elhívom őket – ismertette az est programját Széll.

A rendezvényen volt belépő, de árultak támogatói jegyet is. A fellépők díján felüli részt a család kapja meg.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá