Orbán: Brüsszel holdkóros politikáját meg kell állítani

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

[ad 1]

Ahogyan azt előre sejteni lehetett, Orbán Viktor idei évértékelő beszéde sokkal inkább szólt a jövőben megtartandó népszavazásról, mint az elmúlt esztendő eseményeiről.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Európában irányuló népvándorlást meg lehetne fékezni, a problémát azonban az jelenti, hogy Brüsszelből a védelem szándéka is hiányzik.

A kormányfő vasárnap, tizennyolcadik évértékelő beszédében, a budapesti Várkert Bazárban abszurdnak nevezte azt, amit az Európai Unió csinál és ahhoz hasonlította, mintha

egy ütközés előtt álló hajó kapitánya nem elkerülni akarná a katasztrófát, hanem elkezdené kijelölné a nemdohányzó csónakokat.

Orbán Viktor hangsúlyozta, még nem késő, hogy Brüsszelben is megértsék, szembe kell nézni a valósággal és el kell engedni a “délibábos álmokat”. A valóság pedig az, hogy számos európai országban már régóta épül a párhuzamos társadalmak világa, amely visszaszorítja a “mi világunkat”, az ideérkezőknek ugyanis “eszük ágában sincs átvenni a mi életformánkat, mert a sajátjukat életrevalóbbnak tartják” – fejtette ki a miniszterelnök.

Szlovéniától Ukrajnáig

A kormányfő közölte:

új katonai egységeket küldött a határra,

készenléti szolgálatot rendelt el Bács-Kiskun és Csongrád megyében, és utasította a honvédelmi, valamint a belügyminisztert, hogy készítsék elő védvonalak építését a magyar-román határon. Ha kell,

Szlovéniától Ukrajnáig teljes hosszúságban védekezünk

– nyomatékosította. Magyarország szuverén ország, ide csak úgy lehet belépni, ha betartják a törvényeket, és engedelmeskednek az egyenruhásoknak – mondta.

bb_l6099

Brüsszelt meg kell állítani

Orbán Viktor szerint Európa jövőjét első helyen nem azok veszélyeztetik, akik ide akarnak jönni, hanem azok

a politikai, gazdasági és szellemi vezetők,

akik Európát az európai emberekkel szemben megpróbálják átalakítani. A miniszterelnök úgy fogalmazott, Brüsszelben és néhány európai fővárosban a politikai és a szellemi elit világpolgár, szemben az emberek nemzeti érzelmű többségével.

A kormány népszavazási kezdeményezése nem a már eldöntött és Magyarország által a bíróságon megtámadott kvótáról szól, hanem

az új, márciusban napirendre kerülő európai bevándorlási rendszer

kötelező betelepítési kvótája ellen hívja csatába Magyarország polgárait – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, tizennyolcadik évértékelő beszédében, a budapesti Várkert Bazárban.

A kormányfő úgy fogalmazott, Brüsszelt meg kell állítani, mert “holdkóros bevándorláspolitikájával” szembe megy a nemzeti szuverenitással, az emberek akaratával.

Orbán Viktor

a mai kor szimbólumának

nevezte a kötelező betelepítési kvótát, ami magába sűríti mindazt, ami szétfeszíti az európai népek szövetségét. A kvótákat ugyanis az unionisták, vagyis az EU-t az“európai egyesült államokként” elképzelők támogatják, míg a szabad nemzetek Európáját akarók hallani sem akarnak arról.

A miniszterelnök hangsúlyozta, Európát minden gyengesége ellenére sem fogják megtagadni, ugyanakkor azt sem akarják, hogy Európa, ezeréves értékeit feladva

térdet hajtson a vízönszerű emberáradat előtt.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá