Kétéves az Irodalmi Szalon

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

2014 elején kezdte meg működését az Interaktív Irodalmi és Művészeti Szalon, aminek a könyvtár ad helyet. A társaság havonta tart összejövetelt, ahol az amatőr és a profi művészek is megmutathatják alkotásaikat.

– A szalon bátorságot ad és kritikát gyakorol a kevésbé ismert művészeknek, hogy hogyan tudnának továbbfejlődni, jobbakat alkotni – árulta el Fáklya Márta, az estek szervezője.

DSCN0908

A találkozókon gyakran megfordulnak meghívott vendégek is, akik saját életükről, munkásságukról beszélnek. Ez adta az alapötletét az Életutak nevű sorozatnak, aminek már vendége volt Szentpéteri Csilla édesapja, János, aki íróként, mérnökként, igazgatóként tevékenykedett Makón, legutóbb pedig Gaudi Márton, szobrász- és festőművész. – Ez a programsorozat túl mutat a művészeteken, emberközelibbé válnak az egyébként ismert személyek – tudtuk meg a szervezőtől.

DSCN0911

Az elmúlt két évből az emberek sokoldalúságát emelte ki Márta, nem tősgyökeres makóiként úgy látja, sok itt a tehetséges ember. – Oláh Nóra énekel, verset ír és gyönyörűen munkálja meg a bőrt. Gaudi Márton fest, szobrászkodik, zenél, Lengyel Imre Zsolt pedig először kapta meg 30 év alattiként a kritikusok országos díját – mesélte a házigazda.

Az Interaktív Irodalmi és Művészeti Szalon havonta tart rendezvényt, szerdai napokon.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá