Gyurcsány szerint Orbánnak büdös a szája

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Ugyan, miről beszélne március 15-én egy sikertelenségében megkeseredett ellenzéki politikus, ha nem Orbán Viktor diktatórikus rendszeréről? Megnéztük a DK rendezvényét, és sokat tanultunk belőle (nem).

Szomorkás esőben jött össze a Demokratikus Koalíció (DK) ünnepi rendezvényére az a tucatnyi médiamunkás, aki az egybegyűltek mintegy felét jelentette a Pilvax közben. Gyurcsány Ferenc oldalán ezúttal is megjelent az adóegyszázalékos plakátok éhező gyermekeként szimpátiát követelő Vágó István, akinek politikai pályája továbbra sem jelent akkora kihívást mint megtudni, a Legyen Ön is Milliomosban tudta-e előre a helyes válaszokat, vagy tényleg olyan nagyon okos volt, mint ahogy kinézett.

Gyurcsány Ferenc beszéde viszont bár halk volt, az elszántság lángját még lehetett érezni benne, s a volt kormányfő többnyire arról beszélt, amit ilyenkor elvárhatunk tőle: Orbán nem papolhat szabadságról, mert ő az “önkény ura”, s ha a szabadságnak lenne szaga, akkor az tavaszillatú lenne, ellenben Orbán szája büdös, tehát ő inkább ne beszéljen szabadságról.

Ideje lenne belé fojtani a bűz áradatát – fenyegette meg a diktátort a demokrata, majd mondott még néhány közhelyet a zsarnokságról a mikrotüntetésen, ahol a Penny Marketes reklámsapkát már lecserélte a kék dékás fejfedő, s a lelkesebb elvtársakon kokárda helyett is a pártlogó virított.

Pajtás, hogyha látsz elesni engemet
szállj le lovadról lőj agyon engemet.
Vagy szuronyodat szegezd a mellemnek
ne hagyj sokáig szenvedni engemet!
Részlet az Esik az eső, ázik a heveder c. katonadalból

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá