Lázár: már közel 30 éve szabadság van

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Délután került sor a városi megemlékezésre a városháza előtti téren. Beszédet Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Kiss-Rigó László megyés püspök mondott. A program szerint Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte volna a jelenlévőket, de ez nem történt meg. Lázár kiemelte: a szabadság megvan, most már jólétet kell biztosítani.

DSCN1162

A Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara és a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar működött közre az ünnepi zászlófelvonásnál, majd Lázár János kapott szót. A parlamenti képviselő szerint a hétköznapokban is szükség van bátorságra, hazaszeretetre. Kiemelte: lassan harminc éve magunk dönthetünk, mi választhatjuk meg a vezetőinket.

,,Lehet-e teremtő erő ez a szabadság, tudunk-e élni vele? A szabadság mellett jólétre van szükség, utóbbi megteremtése még várat magára. Ez a feladata a városháza dolgozóinak és a képviselőknek.”

DSCN1159

A püspök úgy látja, bár legtöbbször vérbe fojtott történelmi eseményekre emlékezünk, mégis büszkének kell lennünk. – 1848 és 1956 történéseit ma is érezhetjük – jelentette ki. Végül megcáfolt egy kijelentést, mely szerint mindig magunkra hagynak: emlékeztetett a lengyel baráti kapcsolatokra, Bem apó szarkofágján a ,,legnagyobb magyar hadvezér” felirat olvasható Lengyelországban.

DSCN1209

A beszédeket követően Mihályi Győző Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész szavalt, illetve a Pavane Táncegyüttes mutatott be reformkori táncokat, majd koszorúztak. A program 17 órakor folytatódott a Hagymaházban, ahol a Forgatós Táncegyüttes lépett fel, majd este nyolckor levonták a zászlót.

A megemlékezés képeit a galériában találhatják.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá