A Hotel Glorius, mint maga a stílus

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Art Deco Estet rendeztek Grand Hotel Gloriusban – ebben a stílusban készült a szálloda belső elrendezése. Egy háttérzenével, közben pezsgőzéssel megtartott előadás után az ételek és az élőzene gondoskodott a korabeli életérzés átéléséről.

DSCN1318

Borkóstolók, sör- és pálinkaestek már voltak a négycsillagos létesítményben, de a vendégek és a makóiak véleménye arra ösztökélte a vezetőséget, hogy szenteljenek egy napot az építészeti megközelítésnek is. – Sok ember szerint építészetileg jól néz ki szálloda, ezért gondoltuk, hogy legyen egy művészi est. Az art deco korához, a ’20-as, ’40-es évekhez alakítottuk ki az ételsort, lesz pezsgő is whisky is – árulta el a program alapötletét Gergely Gábor igazgató.

DSCN1317

Az est házigazdája Gilinger Katalin, egykori művésztanár volt, ő tartotta az előadást. Ismertette: ’69 után beszéltek az art deco-ról, mint stílusról. Jelentősége abban rejlik, hogy napjainkban újra divatba jött, átgondolt változata népszerű a mindennapi lakberendezésben.

DSCN1315

Letisztult, geometrikus stílus jellemzi, sokat hatott rá a keleti művészet és a historizmus. Uralkodó színei a fekete, a vörös és az arany.

A szállodaigazgatótól megtudtuk, hogy negyvenöten jelentkeztek az Art Deco Estre, emellett telt ház van, nincs szabad szobájuk.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá