Tíz éves a MENYUKE

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Idén tizedik születésnapját ünnepli a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesülete, a MENYUKE. Ez alkalomból kiállítást rendeztek a könyvtárban, ahol az elmúlt évek rendezvényeinek fotói, tárgyi emlékei és oklevelei kerültek közszemlére.

2006 tavaszán lett önálló a társaság, előtte másfél évig a Rokkantnyugdíjasok Országos Egyesületéhez tartoztak. Akkor a harminc alapító úgy döntött, közös érdekérvényesítéssel megpróbálják elérni azt, hogy a rokkantnyugdíjasok elhelyezkedjenek, munkába álljanak. – Abban bíztunk, hogy összefogással könnyebb lesz ezt elérni, de be kellett látnunk, hogy ezt a célt nem érhetjük el – mesélte Szekeres Mihályné, az egyesület elnöke.

Ezt követően programot kezdtek el szervezni és részt venni mások által rendezetten. Szabadidős sportnapokat találnak ki, kreatív tevékenységeket végeznek és fesztiválokon, vetélkedőkön indulnak. Utóbbiakra tanárok, koreográfusok segítenek nekik felkészülni.

Szikszai Zsuzsanna, a könyvtár és a múzeum igazgatója megnyitójában kiemelte: példaértékű az egyesület tevékenysége, valamint, hogy már tíz éve működnek és számos sikert érnek el.

A MENYUKE-nek jelenleg negyvenöt tagja van, a legnagyobb létszám az hetven fő volt korábban.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá