Kevesebbet dohányoznak a magyar tinédzserek, mint 2010-ben

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Sőt, kevesebb alkoholt is isznak, más országokkal összehasonlítva azonban még mindig kedvezőtlenek a magyar adatok – derül ki abból a kutatásból, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (Nefi) együttműködésében készült.

Török Krisztina, a Nefi főigazgatója hangsúlyozta, hogy az adatok szerint Magyarországon kiemelkedően erősek a tizenévesek baráti kapcsolatai. Pusztai Zsófia, a WHO magyarországi képviseletének vezetője a nemzetközi eredményeket ismertetve azt emelte ki, hogy bár a fiúk túlsúlyosabbak, a lányok nagyobb arányban tartják magukat annak.

A rendezvényen Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a következő hónapokban a kormányzat szakértők bevonásával újabb népegészségügyi programot alkot, amelyet még idén szeretnének elindítani.

(hirado.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares