Életmentő emlékérmet kapott két makói és egy kiszombori lakos

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

A nemzeti ünnep alkalmából négy Csongrád megyei lakos kapott Életmentő emlékérmet, akik saját testi épségüket kockáztatva mentettek életeket tavaly nyáron. Busch Péter szegedi lakos 2015. június 30-án két, életveszélyben lévő fiút mentett ki a Tiszából. Kallós Zsolt, Kiss Krisztina és Léhman Krisztián pedig 2015. július 23-án, a Marosból mentett ki négy fuldokló gyermeket. Az életmentők 2016. március 11-én, a Belügyminisztériumban rendezett ünnepélyes díjátadáson vehették át a rendkívüli helytállást tanúsító Életmentő emlékérmet.

Az Életmentő emlékérem adományozásának módjáról kormányrendelet rendelkezik. Ennek értelmében az illetékes polgármester írásban tehet ajánlást a kitüntetendő személyre a fővárosi és megyei kormányhivatal vezetőjének, aki a mentés helye szerinti illetékes megyei rendőr-főkapitányság véleményét is kikérve terjeszti fel a helyi önkormányzatokért felelős miniszterhez a javaslatot. Így történt ez most is, amikor Farkas Éva Erzsébet makói, és dr. Botka László szegedi polgármester ajánlása a Belügyminiszterhez fordult a két, rendkívüli esetben helyt álló személyek elismerése érdekében dr. Juhász Tünde, kormánymegbízott.

Kallós Zsolt és Kiss Krisztina makói lakosok tavaly, július 23-án, a Maroson csónakázva lettek figyelmesek négy kétségbeesett, úszni nem tudó gyerekre. Mivel azonnal felmérték, hogy ketten négy fuldoklót megmenteni nem tudnak, segítségért kiáltottak. Ennek hallatán ugrott a vízbe Léhman Krisztián kiszombori lakos, akivel együtt, saját egészségüket közvetlen veszélynek kitéve mentették ki az erős sodrású folyóból a gyerekeket.

(Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtóosztály)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares