Ingatlan-panama Makón?

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

[ad 1]

Nyerészkedést, ingatlan spekulációt sejt az ipari parkban egy felépült inkubátorházzal kapcsolatban dr. Szabó Bálint jogász, az alvállalkozók jogi képviselője. Történt ugyanis, hogy az uniós beruházás során őket nem fizették ki, majd eladták az épületet egy tulajdonosi körnek, melynek egyik tagja T. Péter, az IKV és a Csongrád Megyei Kormányhivatal korábbi főigazgatója. Kedd reggel az egyik alvállalkozó gépekkel vonult fel, hogy visszavegye a saját térkövét, ám a kaput bezárták, ők pedig nem akartak bűncselekményt elkövetni a betörésével, így a jogi lépések maradtak megoldásként.

DSCN1408

200 millió forintos Európai Uniós támogatásként épült fel egy inkubátorház az ipari parkban. A munkálatok vége felé jó magyar szokás szerint nem fizették ki az alvállalkozókat. Tizenöt vállalkozónak 75 millió forint követelése van a beruházással kapcsolatban.

,,Az eredeti tulajdonos és a beruházó, az F House Kft. tavaly nyáron úgy döntött, eladja a céget. Új tulajdonosa a Fontana Gold Kft. lett, a mostani Pillér Takarékszövetkezet cége, valamint 26%-ot szerzett T. Péter, mindössze 100.000 forintért. Hasonló történt meg Szegeden is, ott 150 millió forintból készült el egy épület”

– fogalmazott a sajtótájékoztatón a jogász. Meglátása szerint, mivel alacsony összegekért vásárolták meg a makói és a szegedi ingatlant, a cél az lehet, hogy tovább értékesítsék, nyilván magasabb összegért.

DSCN1417

Az alvállalkozók olyan szerződést kötöttek, mely szerint a saját anyaguk a kifizetésig az ő tulajdonuk. Emiatt úgy döntöttek, hogy felszedik a 10 millió forint értékű térkövet, ám a gondnok bezárta a kaput és mivel bűncselekményt nem akartak elkövetni, ezért ez végül nem történt meg.

DSCN1419

,,Nyilvánvaló, hogy ellopták az alvállalkozók pénzét; úgy hívtak le uniós pénzeket, hogy a fő- és alvállalkozók nem igazolták a kifizetéseket. A Szegedi Rendőrkapitányság csalás, sikkasztás és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt tavaly elindította az eljárást”

– árulta el Szabó Bálint, végül hozzátette: Lázár Jánoshoz, a térség országgyűlési képviselőjéhez is fordultak, így az állam közreműködésével a makói önkormányzat saját tulajdonba vehetné az épületet.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá