Lenhardt-termékek bukkantak fel a Trónok harcában

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

[ad 1]

A világhírű amerikai sorozatban tűntek fel a makói Lenhardt Szíjgyártónál készült lovagló felszerelések. A több mint száz éve működő vállalkozásban az évek alatt természetesen változtak a termékek, de két tényező állandó: minden bőrből készül és apáról fiúra száll a mesterség.

Lenhardt János 1873-ban Kiszomboron nyitotta meg az első műhelyét, majd 1900-ban már Makón végezték a tevékenységet, előbb a jelenlegi buszpályaudvarral szemben, 1924 óta pedig a Kálvária utcán. A vállalkozás már a kezdetek óta családon belül működik. – Régebben nagy hagyománya volt annak, hogy apáról fiúra száll a mesterség, ez nálunk is így történt, de ez nem jelentett kényszert – árulta el idősebb Lenhardt Béla.

Fia szerint, – akit szintén Bélának hívnak,- jellemző, hogy az új generáció mindig új ötletekkel áll elő, ennek ellenére a hagyományos motívumokat próbálják tovább vinni. Új termékként jelentek meg a kutyafelszerelések, nadrág- és ostorszíjak, különböző tokok, kulcstartók, legutóbb szalagavatóra csináltak kitűzőt, jelenleg egy emlékplaketten dolgoznak. – Megnőtt az igény az egyedi elképzelésű tárgyak iránt, míg a lovas- és a kutyás holmik a praktikusság és a funkcionalitás felé mennek el – árulta el Béci.

A márkanév tavaly lett beregisztrálva, egyes termékeken jelenik meg

Édesapja szerint nagy problémát jelent az, hogy az emberek nem értik meg, az egyedi darabok időigényesek, rengeteg munkaóra van bennük, ezért kerülnek többe.

Ahogy a korszakok változtak, úgy tűntek el bizonyos termékek a kínálatból, részben a tömeggyártás miatt, illetve azért, mert más anyagból készülnek már. Így katonai felszereléseket, a lószerszámok egy részét, gépszíjakat már nem készítenek.

0190402got-masolataEgy viszonteladón keresztül jutottak el a Trónok harcába a lovagló felszerelések

A családban mindig 1-1 fiú született és ő vitte tovább a vállalkozást, e tekintetben most kivételes helyzet állt elő, hiszen Bécinek kettő van. – A nagyobbik fiamnak már vannak önálló alkotásai, ötletei, majd eldönti, hogy szeretné-e folytatni – fogalmazott a jövővel kapcsolatban.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá