10 millió forint hiányzik – ilyen az üzleti terve a megyei fejlesztési kft-nek

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Január 29-én Csongrádon tartott közgyűlést a Csongrád Megyei Önkormányzat. Egyik utolsó napirendi pontként a testület cége, a Csongrád Megye Fejlesztésért Nkft. üzleti terve került szóba, ám ezt nem fogadták el, hiszen egy óriási hibát találtak benne a képviselők.

A pályázatokkal kapcsolatban nyújt segítséget a Csongrád Megye Fejlesztésért Nkft., melynek ügyvezetője Weszely Tamás, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nkft. korábbi vezetője.

A csongrádi ülésen kérdésként elhangzott: miért negatív eredménnyel számol az üzleti terv (-319.000 forint) és hogy van az, hogy a szövegben még 100 millió forint bevétel szerepel, a táblázatban pedig már csak 90 millió. Weszely Tamás szerint elírás lehet az oka,

majd megjegyezte, hogy a táblázat a rossz, majd helyesbített, a szöveg a helytelen.

Dr. Buzás Péter (MSZP) szerint ,,a megyei közgyűlésen nem az a stílus honol, mint Makón, ahol az ellenzéki képviselők sportból mondanak ellent,” hiszen ők eddig az összes előterjesztést megszavazták, de ezt nem nevezné üzleti tervnek. Szél István és Nógrádi Zoltán (mindkettő Fidesz) szerint is komolyabban kell venni egy üzleti tervet.

Ádók János, a közgyűlés alelnöke hozzátette: a bevételi oldal képlékeny, ezért a terv csupán egy prognózisnak tekinthető.

A grémium végül úgy döntött, hogy a következő ülésükön fogadják el a tervet, amennyiben helyes lesz.

A januári ülés jegyzőkönyvét itt olvashatja el.

(fotó: www.csongrad-megye.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá