Kétszázezret kaphat cafeteriában a polgármester

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

A köztisztviselőkről szóló törvény értelmében a polgármestereknek is meg kell határozni a cafeteria juttatás összegét. Ennek folytán Farkas Éva Erzsébet is évi kétszázezret kaphat, úgy ahogy a hivatal dolgozói.

A képviselő-testület februárban fogadta el az idei költségvetést, mely tartalmazza a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek, munkavállalóinak bérén kívüli juttatását. A cafeteria-juttatást a törvény alanyi jogon biztosítja és kötelező megállapítani a városvezető esetében is.

A hivatal vezetője, dr. Bálint-Hankóczy Beatrix jegyző azt javasolja, hogy a városházi dolgozók cafeteria-összegéből kiindulva a polgármester is évente kétszázezer forint összegben kapja meg. Ehhez a testület jóváhagyása kell, melyről holnap szavaznak.

(fotó: archív)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá