Könyv készült a Bánságról, előfizetőket keresnek, hogy kiadhassák

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Csak előrendeléssel lehet hozzájutni dr. Jancsó Árpád temesvári kutató Bánáti ikonográfia című könyvéhez – hívja fel a figyelmet a Szirbik Miklós Egyesület. A megrendelésekkel Marosvári Attilát kell keresni a marosvari@vnet.hu e-mail címen.

Dr. Jancsó Árpád hozzáfogott Temesvár hídjai történetének kutatásához, a hajdani város hídjairól keresett képeket. Ekkor botlott bele metszetekbe, majd kíváncsisága arra ösztönözte, hogy minél többet foglalkozzon a témával. Először a város metszeteit és kéziratos rajzait gyűjtötte össze, rendszerezte, írta le. Így született meg a „Temesvár régi ábrázolásai” című munkája.

A kutatás ezzel nem fejeződött be. Gyűjteni kezdte az egész Temesköz (melyet az 1700-as évektől kezdve osztrák kitalációval Bánát, Bánság névvel illetünk) várait, helységeit, helyeit ábrázoló metszeteket, rajzokat. A könyv tartalmazza 17 bánáti vár, helység, hely összesen 128 ábrázolását, minden, 1800-ig megjelent eddig ismert metszetet.

Sajnos kiadót nem talált, ezért a könyvet magán kiadásban jelentetni meg, ehhez keres most előfizetőket. A nyomda legalább 100 példány megrendelését vállalja, a támogatás minimálisan 150 lej (közel 10.000 forint), de lehet több is. Ezért a támogató kap egy számozott és dedikált példányt és felkerül a könyvben található támogatók listájára.

A könyv, a kis példányszám miatt is már megjelenésekor könyvritkaság lesz, megkerülhetetlen forrás anyagot jelent majd a Bánság kutatóinak. Ugyanakkor érdeklődéssel forgathatják a tájaink történelme iránt érdeklődők is

A könyv előreláthatólag egy hónap múlva készülhet el, ha lesz 100 előfizető.

(Heti Új Szó nyomán)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá