Letölthető a Makói Levéltár legfrissebb fondjegyzéke

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 2] [ad 14]

Az Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltár Makói Levéltára letölthetővé tette a legújabb fondjegyzékét interneten, amelyet bárki szabadon átnézhet.

A fond szó a levéltári terminológia talán legalapvetőbb szakkifejezése, az őrzött iratok rendszerezésének alapegysége. Az áttekinthetőség és kereshetőség érdekében a fondokat fondcsoportokba, ezeket pedig fondfőcsoportokba soroljuk.

Az így rendszerezett, levéltárban őrzött iratokat, úgynevezett fondjegyzékben tartjuk nyilván. A iratnyilvántartásban, azaz fondjegyzékben tematikai és időrendi alapon, azon belül a fentebb ismertetett hierarchikus rendben csoportosulnak a fondok. A fondjegyzékben a fond alapadatait találjuk, vagyis a törzsszámát, nevét, évkörét és mennyiségét, utóbbit ún. iratfolyóméterben (ifm) kifejezve.

Letölteni INNEN lehet a legújabb makói fondjegyzéket.

[ad 13]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá