Mágori András az egyik legsikeresebb fideszes politikus!

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Írhatnánk arról, hogy az elmúlt közel 9 évben, amióta a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes tagja, tett volna bármit Makó városáért. De neki mindössze két dologra futotta ennyi idő alatt:

Megpróbálta kigolyózni a megyei testületből az egyik makói képviselőtársát, dr. Kiss Attilát. Ez sajnos nem jött neki össze, mert a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság törvényellenesnek minősítette a megyei fideszesek által elfogadott határozatot.

Bár a végzés jogerős, ellene fellebbezni nem lehet, Mágori Andrást ez sem érdekli. Oldalunkra írt hozzászólásában már jelezte, hogy újra be fogja nyújtani az ügyet. Hiába, 2019-ben sem Makón, sem egész Csongrád megyében nincs fontosabb feladat, mint kicsinálni a szülővárosunkat képviselő testületi társunkat. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a további felesleges viták elkerülése érdekében dr. Kiss Attila már egy jó ideje nem elnöke a Sándor Móricz Egyesületnek.

A feltünési viszketegségén még nem enyhített mindez. December közepén felszólította a makói fideszes városvezetést (a makói Fidesz alelnökeként), hogy váltsa le a városi főlevéltárost. Ebben a történetben csak egy apróság hibádzott:

a levéltár egy állami intézmény, főigazgatóval az élén. Sajnos a makói városvezetésnek nincs jogi lehetősége arra, hogy eltávolítsa a levéltárost. Arról nem is beszélve, hogy ezt a javaslatát mivel indokolta.

Szerinte a makóiak nem tudják, hogy mivel foglalkoznak a levéltárban. Hát, kedves képviselő úr, be kell menni és megkérdezni! Vagy megnézni a levéltár közösségi oldalát. Mágori András szerint ugyanis az intézmény nem eléggé nyitott. Próbáltunk utána járni, hogy hány rendezvény volt a levéltár megújult épületében az átadás óta.

  • Már az átadó napján egy könyvbemutatót tartottak a Szirbik Miklós Egyesülettel közösen.
  • A következő hónapban itt mutatták be a Marosvidék folyóirat legújabb számát, ahol közel 80-an vettek részt.
  • Decemberben a Návay-szakközépiskola diákjai, januárban a Szegedi Tudományegyetem néprajz alapszakos és PhD-s hallgatói látogatták meg az intézményt.
  • A héten pedig egy kiállítás is nyílt, amelyet a levéltár saját őrizetben lévő anyagaiból állítottak össze – derül ki mindez a makói levéltár facebook oldaláról.

Ha ezt a felsorolást megnézzük, nem tűnik túl zártnak az intézmény. Lehet csak a képviselő úrnak nem sikerült a bejutás, de legközelebb hátha megnyomja a csengőt a kapu mellett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá