25%-al megemelték a makói önkormányzati cégvezetők bérét

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy versenyképes jövedelemmel rendelkezzenek a saját tulajdonú gazdasági társaságok vezetői állású munkavállalói, intézmények vezetői, elősegítve ezzel a jó szakmai kvalitásokkal rendelkező vezetők megtartását. A vezetői juttatásokat közelíteni szükséges a piaci vezetői bérekhez – áll az előterjesztés indoklásában, aminek határozatát a hétfői rendkívüli testületi ülésen fogadtak el.

Ennek alapján bruttó 100 ezer forinttal, összesen bruttó 500 ezerre nőtt Zsámboki Erika (Hagymaház), Márton Imre (sportcsarnok), Keresztúriné Kisistók Tímea (Városi TV), Nagy Nándor (városgazdálkodás), Bányai Anita (Makói Óvoda), Tóthné Balázs Andrea (Makói Egyesített Népjóléti Intézmény) és Szikszai Zsuzsanna (múzeum és könyvtár) vezetőjének bére. A 25%-os béremelésből Gergely Gábor, a Hagymatikum igazgatóságának elnöke maradt ki, az ő bére bruttó 500 ezerről 600 ezerre nőtt, ami 20%-ot jelent.

Hogy az említett cégekben dolgozók bére milyen mértékben nőtt, az nem derült ki. Ugyanakkor a minimálbér és a garantált bérminimum 8%-al nőtt 2018-hoz képest: így a minimálbér összege bruttó 149 ezer forintra, a garantált bérminimum bruttó 195 ezer forintra nőtt 2019-ben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá