📺 A Keri 95. szalagavatóján 110 diákot köszöntöttek

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szombaton kilencvenötödik alkalommal szerveztek bált a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, vagy ahogy mindenki ismeri, a Keriben.

Az intézményben 5 végzős osztály, 110 diák kapott szalagot. Ebből 56-an szakgimnáziumi képzésben vannak, két osztályból. A 12.A közgazdaság és informatika ágazatban, a 12.B kereskedelem és logisztikában tanul. Szakközépiskolában 54-en vannak, hat szakmában: heggesztő, karosszéria-lakatos, gépi forgácsoló, eladó, kőműves és festő-mázoló-tapétázó.

Kincses Tímea igazgatótól megtudtuk: szakgimnáziumból érettségi után lehet a felsőoktatásba menni, de ajánlott ötöd éven maradni a szakma megszerzése miatt, ami lehet pénzügyi-számviteli ügyintéző, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, szoftverfejlesztő és kereskedő. Szakközépiskolai tanulóknak lehetősége van két év alatt leérettségizni, vagy újabb szakmát szerezni.

A szakközépiskolai oktatás beindításával szűk lett a Posta utcai épület. Az önkormányzat 2015-ben átadta a Bajza utcai volt általános iskola épületének egy részét, melyet a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum felújított. Az elmúlt három évben 60 millió forintot költöttek rá és 10 millió forint értékben mérőlabort alakítottak ki. Így most a szakközépiskolai 149 tanuló a Bajza utcán tanul.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá