Finom rétesek készültek Kiszomboron

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Rétessütést szervezett a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör a művelődési házba, ahová mindenkit szeretettel vártak.

– Igyekszünk minden évben megtartani ezt a sütést, meghívjuk a férfiakat is segíteni. A délután folyamán hölgyek, idősek, fiatalok szép számmal betértek hozzánk. A közmunkásoknak vittünk egy nagy adagot, mert sokat segítenek nekünk év közben, valamint az önkormányzati dolgozóknak is adtunk. A többit elfogyasztottuk és az érkező vendégeket kínáltuk – tudtuk meg Sinkáné Goldis Iréntől, a honismereti kör egyik tagjától.

Kedden az ő receptje alapján dolgoztak: 60 deka liszt, egy tojás, langyos sós víz – ezekből állították össze a lágy tésztát, amit két felé osztottak, majd zsírral bekenték a tetejét, hogy ne száradjon ki. 20-30 perc pihentetés után lisztezett felületre húzták ki hártyavékonyra. Ezt követően belekerült a töltelék, majd tepsiben megsütötték.

Nem kevés mennyiség készült: 1 kg lisztből három nagy asztalnyi nyújtás jön ki, ők viszont 7 kilóból csinálták. Töltelékként túrót, meggyet, mákot, almát, répát, túrót, barackot, diót használtak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá