Megszűnik a dolgozók étkezési támogatása a makói kórházban

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

2019. március elsejétől megszűnik a munkáltató által nyújtott étkezési támogatás, így valamennyi dolgozó, nyugdíjas dolgozó teljes áron veheti ezt a szolgáltatást igénybe – derül ki abból a levélből, melyet dr. Kallai Árpád írt alá és amit egy olvasónk juttatott el oldalunknak.

Az intézkedés ,,Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról” szóló törvényre hivatkozik, mely hatályon kívül helyezte a Személyi Jövedelemadóról szóló törvény egyik bekezdését. Ez tette lehetővé, hogy a munkáltató, jelen esetben a kórház biztosíthatott egyes juttatásokat, így a munkahelyi étkezést is.

Az intézmény konyháját igénybe vevőknek így 828 forintot (652 forint+27% áfa) kell fizetniük az ebédért. Összehasonlításképp: a Budai Várban, a Miniszterelnökség menzáját üzemeltő, nagy múltú Gundul Étterem 850 forintért kínál menüt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá