Menő diákklubbot alakítottak ki a Galamb iskolában, 1000 palacsintával ünnepeltek

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói szabadidejükben internetezhetnek, filmet nézhetnek, tanulhatnak, sőt még főzhetnek is, hiszen egy modern konyhát rendeztek be. A klubbot palacsintaevő versennyel, szkanderbajnoksággal és különböző ügyességi játékokkal vették birtokba.

Fontos, hogy a diákok jól érezzék magukat nálunk, tanórák között, az első óra előtt, vagy délutánonként. Kialakítottunk egy konyhát is tűzhellyel, hűtőszekrénnyel, különböző gépekkel, ahol a tankertben megtermelt terményekből el tudják készíteni akár a tízóraijukat – mesélte Horváth Zoltán igazgató a klub kialakításának ötletét.

Egy ginop-os pályázat segítségével két konyhát alakítottak ki, egyiket az iskolában, másikat a tankertben. Összességében 2,5 millió forintba került a helyiségek felszerelése, meszelése, rendbetétele. Az elképzelések szerint a kulcsot a portáról kérhetik majd el a fiatalok.

Az épületrész eredetileg az iskola szolgálati lakása volt, ahová nagyjából 10 évvel ezelőtt költözött be a könyvtár. A bibliotéka most méltó helyet kapott, így ide került a régi álmuk, a diákklub. Mivel technika órára általános iskolások járnak a Galambba, ezeket a foglalkozásokat akár itt is megtarthatják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá