Ideiglenesen a Hollósy Kornélia utcai parkolóba költözik a makói piac

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Március 20-tól átmenetileg a parkolóban lesz a piac. A kivitelező szerint, ha nem közbe nem várt esemény, május 31-én átadják a felújított Deák Ferenc utcai piacot. Ha mégis csúszás lenne, nem lesz újabb ideiglenes helyszín kijelölve – hangzott el a Koronában megtartott szerdai tájékoztató fórumon.

Farkas Éva Erzsébet polgármester tájékoztatóban elmondta: a piac és a Deák Ferenc utca munkálatai össze fognak érni, de a könyvtárat és környezetét május 14-én átadják. Közműkiváltásra is szükség lesz, ezért elkerülhetetlen a költözés. Az üzlettulajdonosok faházat kapnak, kedvezményként nem kell bérleti díjat fizetniük, a közmű költségeket pedig az önkormányzat állja. Továbbá, aki a betonasztalon árult, annak kevesebb bérleti díja lesz.

,,Nem lesz egyszerű, de azon leszünk, hogy az átmenet zökkenőmentes legyen”

– fogalmazott a városvezető.

Nagy Nándor, a piacot üzemeltető Városgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója elárulta: a parkoló 5.500 m2, ebben elférnek az eladók. Megnyitják a teniszpályát is, ide kerülnek a használt cikkek, az IPOSZ épületében pedig szociális blokk lesz.

Verebes István kérdésére elhangzott: élő erős őrzés lesz a parkolóban, továbbá kamerák védik az árusító helyeket. Többen érdeklődtek a különböző engedélyekkel összefüggésben. Nagy Nándor elárulta, a működéssel, üzemeléssel kapcsolatban (víz, áram, szennyvíz, stb.) hasonló megoldásokat alkalmaznak majd, mint a Hagymafesztiválon.

Vadlövő Gyula húsboltot tart fenn, hetente kétszer 30-35 darab húsárú érkezik hozzá, az ideiglenes helyen pedig nem tud tárolni ennyit. Bodrogi Ferenc, a kivitelező Bodrogi Bau Kft. vezetője azonban elmondta: nem tudták szakaszolni a munkákat, azzal együtt dupla annyi idő alatt lennének kész. Ennél fogva nem lehet majd bemenni a Deák Ferenc utcai területre.

A fórum végén abban maradtak, hogy minden árusítóval egyesével leül a piac vezetése és átbeszélik, kinek mire van szüksége az átmeneti helyen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá