Felújították az algyői egészségházat

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az épületben működik a felnőtt-, a gyermekorvosi-, valamint a fogászati rendelő és a gyógyszertár is. 130 millió forintból modernizálták, ünnepélyesen szerda délután adták át.

Az ingatlan 1972-ben épült, majd a ’90-es évek elején történt rajta nagyobb felújítás. Algyőn három intézmény felújítását egy energetikai pályázattal oldották meg, ebből az egyik az egészségház.

Molnár Áron polgármestertől megtudtuk: fontos szempont volt a természetes anyagok használata, így kőzetgyapot szigetelést és fa nyílászárókat kapott, az épület tetején pedig napelem rendszert alakítottak ki. Valójában többet tettek, mint amit a pályázat kért. – Úgy voltunk vele, ha már ilyen nagy átalakításba fogunk, akkor azokat is megcsináljuk, amiket az épület igényelt. Összességében 130 millió forintba került, ebből 85 millió forint a Területi Operatív Programon keresztül érkezett, többit saját forrásként tettük hozzá – közölte Algyő első embere.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá