Összeboronál a Galamb iskola piknikje

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Második alkalommal rendezték meg a Borona Pikniket az Aradi utcai tanműhelyben. Szombaton nem csak az iskola diákjai mutatták meg magukat, hanem különböző árusok és vállalkozók is.

Az első tavaly volt, melynek alapötletét az adta, hogy a végzős diákok mutassák meg a szüleiknek tudásukat. Ez kibővült azzal, hogy hívjuk meg a helyi gazdákat is. Sok diák kapott állásajánlatot tőlük, de többségük saját gazdaságba megy vissza dolgozni – tudtuk meg Horváth Zoltántól. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója hozzátette: az iskola színvonala emelkedik, jelenleg 3,43-as a tanulmányi átlag, cél a 3,5. A diákok munkaruhát és tanulmányi ösztöndíjat kapnak, a tanároknak előrehaladási rendszert biztosítanak.

A tanműhelyben a diákok erőgép szerelési feladatokat, munkagép beállításokat mutattak be, az udvaron váltva forgó eke felhelyezése és a kombájn aratásra való felkészítése folyt. A katonaság toborzott tartalékosnak, hiszen a gépészeknek katasztrófahelyzet esetén nagy hasznát veszik. Kitelepült még a Driver-Hood autósiskola, akik mindenféle kategóriára képzést adnak, de volt még állatsimogató, virágkötészet, sajt- és szappankészítő műhely árusítása, mikroszkopizálás és tanácsokat adott Sipos gazda.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares