📺 Az álhírek terjedését Hódmezővásárhelyen is érezhetik

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Jobbik kiemelten lépne fel a fake news ellen az Európai Parlamentben, ez az EP programjuknak egyik fő eleme. A pénteki hódmezővásárhelyi fórumon szó volt erről is.

Gyöngyösi Márton listavezető szerint amíg mondjuk a brittek objektív, független tájékozdósért cserében nyugodtan odakapcsolhatnak a közszolgálati csatornára,a BBC-re, addig ez Magyarországon nincs így, hiszen a közmédia az álhírterjesztés zászlóshajója lett az elmúlt időszakban. A jobbikos politikus ezért bejelentette, ha itthon nem lehet ellene semmit tenni, akkor az Uniónak meg kell határoznia a közszolgálatiság kritériumait, ismérveit.

Márki-Zay Péter elárulta, folyamatosan hazugságot terjesztő szórólapok kerülnek a vásárhelyi postaládákba. Ugyanakkor sokatmondó, hogy nem a NAV ellenőrzi őket adócsalás miatt, hanem csak a sajtó állítja ezeket. Beszámolt a köztévében szerzett tapasztalatairól is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá