Orbán Ráhel Makón is ad majd tanácsokat?

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Magyar Turisztikai Ügynökségnek a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel is előszeretettel ad tanácsokat. Az MTÜ jóformán szabadon dönthet a kiemelt fejlesztési térségekre szánt állami forrásokról. A szervezet most egy pályázat kapcsán szerződést kötött a makói önkormányzattal.

A GINOP-os pályázat (Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program) célja, hogy a makói-szegedi térség még versenyképesebb turisztikai célponttá váljon. A projektben rész vesz még a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a mórahalmi önkormányzat. A projektbe öt helyi vállalkozást kell bevonni, ebből kettő az önkormányzaté: a Hagymatikum és a Maros-partot üzemeltető Városgazdálkodási NKft.

A Magyar Turisztikai Ügynökséget 2016-ban hozta létre a kormány a Magyar Turizmus Zrt. átszervezésével. Tanácsadója például a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel,aki állítólag szabadidejében, fizetés nélkül küld javaslatokat.

A Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökséget szintén az állam hozta létre. Osváth Eszter vezeti, aki előzőleg a közszolgálati média egyik cégében Kálomista Zsuzsannával párhuzamosan volt vezető pozícióban. Kálomista neve onnan ismerős, hogy Orbán Viktor kormányfő lelkes támogatójának, Kálomista Gábor producernek a felesége.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares