Makó Város 320 címmel adnak ki könyvet idén

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A kiadvány a város újratelepülésének 320. évfordulója alkalmából jelenik meg.

A képviselő testület 2015-ben döntött arról, hogy minden évben tematikus emlékéveket tart az önkormányzat, idén a város újratelepüléséhez kapcsolódóan szervezik meg.

A legutóbbi testületi ülésen Zeitler Ádám (Jobbik) önkormányzati képviselő kérdésére Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: makói helytörténészeket kértek fel az emlékkönyv megszerkesztéséhez, melynek főszerkesztését Forgó Gézára, a makói múzeum munkatársára bízták.

Főként képi kiadvány lesz, tehát kevesebb szöveggel, több fotóval. A mű dr. Tóth Ferenc, tavaly elhunyt múzeumigazgató monográfiájának a fejezetei alapján készül. Jelenleg a lektorálás zajlik. Május 7-re szeretnék átadni, de elképzelhető, hogy augusztus végén, szeptember elején jelenik csak meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá