A MUFC további határidőt kaphat a tartozás kifizetésére az öltözőkomplexummal kapcsolatban

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

20 millió forint visszafizetése nem történt meg 2018. december 31-ig, így az egyesület haladékot kaphat a várostól 2019. december 31-ig – erről a szerdai testületi ülésen szavaznak majd.

Ismert: a Maros-menti Utánpótlás Futball Club 2017. december 20-án kapta meg a határozatot, amely szerint a pályázatuk nyert, feltöltik a TAO keretüket. A kifizetések azonban december 10-20 között történnek meg, ezért az utánpótlás csapat nem tudott már feltölteni. Tavaly azt közölték, a tartozásunk összegét a 2017-18 évi megnyert, de még fel nem töltött TAO pályázatunk fedezi.

Az egyesület önkormányzatnak szóló kérelmében azt írja: ,,jelenleg még 20.089.000 forint hátralékunk van, mely összeg a létesítmény beruházás kezdetén az önerő egyharmadának átvállalásának a vonzata.” A megállapodás szerint

az egyharmad rész az egyesületnek a TAO-ból adható 12,5%-os különtámogatásokból jönne össze, de nem minden TAO-t adó cég tudott nekik adni.
Így most a visszafizetés határidejének módosítását kérték a testülettől, melyről holnap szavaznak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá