📺 A migránsokról és a Honvéd-projektről Sánta fórumán

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Kevés érdeklődő előtt tartott utcafórumot Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő (mindkettő Fidesz). Legtöbb szó a Honvéd városrész felújítását célzó projektről esett, de megtudhattuk azt is, hogy marad Makó a makóiaké.

A polgármester először a minden makói postaládába eljuttatott szórólapot ismertette. Szerinte a májusi európai parlamenti választások tétje az, hogy a bevándorlást segítő, vagy ellenző képviselők jutnak-e be (érdekes, a tavaly tavaszi parlamenti kampányban is pont ezzel riogatott a Fidesz – a szerk.).

Beszélt a hármas körzet legnagyobb beruházásáról, a Honvéd-projektről is. Kifejtette: elkészült az önkormányzai lakások felújítása, felszámolták az illegális szemétlerakókat, a kaláka-programban 80 magánházon végeztek el kisebb felújításokat. A közösségi épület új helyszínre került, ezért át kellett tervezni – ez némi csúszást jelent. Folyamatban vannak az üres telkek hasznosításához kapcsolódó egyeztetések és zajlik 14 utca megújítása.

Jelenleg közműveket cserélnek, ezért tűnhet úgy, hogy áll a munka. Tószegi Tamás, a kivitelező DÉLÚT Kft. projektvezetője elárulta, augusztus végére tervezték a befejezést, de ilyen ütemben július végére kész lehetnek. Összesen 3.400 méter utat újítanak fel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá