A Vásárhely 24-et és munkatársát feljelenti az önkormányzat

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Vásárhely 24-en szerző nélkül megjelent írás olyan állításokat tartalmaz, amelyek néhol csúsztatások, máshol egyszerűen valótlanságok – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A cikk megjelenése előtt mindössze 7 perccel, illetve miután számos médium átvette az álhírt – akkor már névvel – Szombat Mihály a következő levelet írta hozzájuk:

“Információink szerint felfüggesztette a Magyar Államkincstár a vásárhelyi önkormányzat finanszírozását, mert a hivatal a határidő után másfél hónappal sem volt képes beküldeni a tavalyi év pénzügyi elszámolását.

– miért került sor a pénzügyi beszámoló elmaradására, és ki felelős azért, hogy másfél hónap késéssel, a harmadik póthatáridő lejárta után küldték be a kötelező beszámolót a Magyar Államkincstárnak?

– terveznek-e felelősségre vonást az ügyben?”

Polgármesteri hivatal: részükről senki nem mulasztott

Mint arról beszámoltunk, súlyos informatikai támadás érte a önkormányzatot, ennek következtében az összeomlott rendszert – különösen az eleve hiányosságokkal küzdő gazdálkodási szakrendszert – időbe telt helyreállítani.

A polgármesteri hivatal azt írja: a beszámoló végső határideje április 8. volt, az önkormányzat felszólítást nem kapott. Az informatikai problémát jelezték a MÁK felé, a beszámoló jelenleg az államkincstár részéről jóváhagyott állapotban van. A fennakadás miatt visszatartott kifizetéseket májusban megkapja a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

Bankszámlaváltásról sincs szó

Közölték: az önkormányzat számlavezető bankja, a Takarékbank saját hatáskörében számlaszámot változtat, ezért több napra banki szünnapot rendelt el, erről időben értesítette az önkormányzatot. A szokásos bérfizetési napon a banki szünnap miatt nem tudják a munkabéreket átutalni, a bérfizetésre ezért 2019. május 6-án, hétfőn kerül sor.

Sem a bérek, sem a cégek, vállalkozások kifizetése nincs veszélyben, az önkormányzat rendelkezik a szükséges forrásokkal.

Figyelemmel arra, hogy a beszámoló késedelmes benyújtását nem emberi mulasztás, hanem informatikai hiba okozta, személyi felelősségre vonás fel sem merül.

A Vásárhely 24-et, illetve a valótlanságokat közzé tevő munkatársukat az önkormányzat feljelenti.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá