📺 Jövő hétre teljesen elkészül a Csipkesor, a ,,bumbik” maradnak

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Csipkesor készültségi foka 95%, április 30-a a befejezés határideje. Az utolsó folyamat az oszlopok burkolása – derült ki a tegnapi testületi ülésen.

Czirbus Gábor alpolgármester (Fidesz) ismertette: nyílászárókat cseréltek, hőszigetelés kapott az épület, a világítást napelemmel oldják meg. A tető egy öntartó szerkezeten van, az oszlopok térelválasztóként funkcionálnak. A zöldfelület rendbetétele folyamatosan zajlik, határidőre kész

lesz. Az épületet rácsatlakoztatták a városi távhő rendszerre. Valamennyi üzlet teljesen megújult: új burkolatot és festést kapott, víz- és villanyszerelési munkákat végeztek, két nagyobb üzletből pedig öt kisebbet alakítottak ki.

Dr. Török Miklós (DK) arról panaszkodott, hogy a látványterveken máshogy nézett ki, ebben az állapotban nem esztétikus, ahogy kinéz. Szerinte a betongolyók veszélyesek, valaki majdnem elesett, hiszen szürkületben alig látszik. A tetőn pedig nem lát ,,zöldet”, csak kavicsokat.

Siket Tibor műszaki csoportvezető közölte: a növényzetnek fél-egy év kell, hogy elnyerjék végső formájukat, kevés gondoskodást igényelnek. A ,,bumbikkal” a fizikai elválasztás volt a cél, de a műszaki átvétel előtt mindenképpen megvizsgálják a fényerősséget.

Dr. Hadik György (Fidesz) azt javasolta, hogy használhatnának sötétben fluoreszkáló festéket az elválasztásnál, míg Kovács Sándor (Fidesz) szerint politikai felhangú volt Török észrevétele.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá