Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A község főterén, a templomkertnél alakították ki azt a kis parkot, ahol a díszpolgárok nevei mellé egy-egy facsemetét ültettek el. Az emlékhelyet szombaton adták át ünnepélyesen.

A Kiszomborért Alapítvány tavaly ősszel vetette fel, hogy ilyen módon lehetne megemlékezni azokról, akik ezért a településért sokat tettek, beírták magukat Kiszombor történetébe. Olyan emberek voltak, akiket, ha megkérdezünk itt valakit, biztosan tud három olyan történetet mondani, ami róluk szól – fogalmazott köszöntőjében Görbe Boldizsár, kuratóriumi tag.

Elmondta, az iskolából Rácz István Pál, Barna Gyula pedagógusokra gondolt, dr. Majoros Ferenc orvosra, Nagy Tibor polgármesterre, akihez bármikor lehetett fordulni. Nagy György János a színjátszókör szervezéséért érdemelte ki a címet, Kiss Mária Hortensia műve pedig az első, amit a helyi történészek elkezdenek. A hét díszpolgár közül már csak egy valaki van köztünk, Endrész Erzsébet.

2019 februárjában a képviselő testület zöld utat adott a megvalósításhoz. Az önkormányzat biztosította a területet, Hajdú István térítésmentesen ültette el a fákat, továbbá névtelen támogatók segítették a park létrejöttét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá