Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Feljelentették a Szegedi Tudományegyetem korábbi rektorát, Szabó Gábort. A 24.hu úgy tudja, hogy egy magánszemély fordult a hatóságokhoz az egyetem gazdálkodásával kapcsolatos visszaélésgyanús ügyek miatt.

Szabó Gábor neve is felmerült korábban, mint a Fidesz lehetséges polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokra. Egy hónapja ugyanis telefonos közvélemény-kutatással kérdezték meg a szegedi lakosokat, hogy felmérjék, milyen támogatottságra számíthat a kormánypárt, ha helyi fideszes vezetőket vagy esetleg párton kívüli ismert személyiségeket indítana el a jelenlegi polgármesterrel, a szocialista Botka Lászlóval szemben.

A portál úgy tudja, hogy elsősorban Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád egyházmegye püspöke szorgalmazta a Kubatov Gábor pártigazgató irányítása alá helyezett szegedi Fidesznél Szabó Gábor jelölését.

A 24.hu információi szerint Szabót egy lézeres berendezés bérlése miatt jelentették fel a hatóságoknál.

Eszerint az egykori rektor által aláírt szerződésben olyan magas árat szabtak meg egy gép hosszútávú bérleti díjaként, hogy abból valamivel később még egy gépet lehetett volna vásárolni. A szerződést Majó Zoltán volt gazdasági és műszaki főigazgató is aláírta.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója múlt héten azt nyilatkozta a Szegedma.hu-nak, hogy a párt polgármester-jelöltjét csak az EP-választásokat követően nevezik majd meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá