Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nem tudja adatokkal alátámasztani a kormány, hogy a migráció miatt lesz kevesebb pénz a mezőgazdaságra a következő EU-s pénzügyi ciklusban. Nagy István agrárminisztert egy ellenzéki politikus kérdezte annak a fideszes kampányszlogennek a megalapozottságáról, amely úgy szól: “Brüsszelnek az a terve, hogy a gazdák támogatására fordított forrásokat átcsoportosítja a bevándorlás támogatására”.

A tárcavezető azonban nem tudott olyan adatokkal szolgálni, amely egyértelművé tette volna, hogy a migráció és az agrártámogatások csökkenése összefügg, helyette a már ismert számsorokat küldte meg, amelyek valóban azt mutatják, hogy kevesebb pénz jut a mezőgazdaságra, de nem a migráció miatt.

A fideszes meséket már korábban cáfolta az Európai Bizottság. Az agrártámogatások csökkenésének a szervezet szerint a többi közt az az oka, hogy az EU-s költségvetéshez nagyban hozzájáruló Egyesült Királyság várhatóan elhagyja az EU-t, és a tagállamok más prioritásokat – környezetvédelem, fiatalok, innovációk – határoztak meg a 2021–2027 közötti időszakra.

(alfahir.hu, fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá