Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Lakosonként 28 eurót fordított a magyar kormány tűzvédelemre 2017-ben, amiben benne van a tűzoltóság működtetése és az egyenruhások fizetése is. Az Eurostat jelentése szerint ez az egyik legalacsonyabb összeg az uniós tagországok között. A magyarországinál kevesebbet csak Málta (lakosonként 17 eurót), Bulgária (21 eurót), Horvátország, Portugália (22 eurót), Románia és Szlovákia költ a tűzvédelemre.

Az uniós átlag jóval magasabb, 61 euró. A lista élén Luxemburg, Finnország, Hollandia és Svédország van, ezek az országok 100 euró felett költöttek lakosonként tűzvédelmi célokra.

A teljes állami kiadások 0,5%-át fordítja tűzvédelemre, ami az uniós átlag (0,4%) felett van, ugyanakkor ezen a listán a legtöbbet költő Luxemburg is Magyarország mögött van. Itt Bulgária áll az élen (0,8%), a lista legvégén pedig Dánia (0,1%) található, amely lakosonként még így is többet költ a tűzvédelemre, mint a magyar állam.

Magyarországon egyre komolyabb feszültséget okoz a tűzoltók megalázóan alacsony bérezése. Miközben a milliós fizetéssel rendelkező kormánypárti politikusok sikertörténetként adják elő a fizetések emelésére irányuló intézkedéseiket, a magyar tűzoltók átlagbére a Katasztrófavédelem tájékoztatása alapján nettó 180 ezer forint, egy kezdőé pedig 153 ezer.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares