Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Pénteken Hódmezővásárhelyen járt Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, a Jobbik országgyűlési képviselője. Szerinte május 26-án a magyarok igenis beleszólhatnak az Európai Unió működésébe, azáltal hogy melyik párt listájára szavaznak.

Oldalunknak adott interjújában elárulta: régebben is követte a közéletet, viszont amíg a versenysportban vett részt és a válogatott tagja volt, addig nem szeretett volna elköteleződni. Nem titok, hogy a mostmár Mi Hazánkos Novák Előd osztálytársa volt, később az ő kérésére került közelebb a Jobbikhoz. ,,Magyarországon káros folyamatok zajlanak és úgy éreztem, olimpikonként, – akit a társadalom széles körben ismer,- felelősségem van abban, hogy ezekre felhívjam a figyelmet és tegyek érte.” – fogalmazott.

Úgy látja, a politika szó elutasított kifejezés Magyarországon, akárcsak a politikusi foglalkozás – pedig ennek nem kellene így lennie, a politika a köz alakításáról szó. Éppen ezért a politikai kultúrán szeretne változtatni, egyáltalán, hogy visszaállítsák a vitakultúrát.

Az európai választás kapcsán elmondta, az embereknek van lehetősége beleszólni az unió jövőjébe. Ugyanis nem születik úgy döntés, hogy abban ne vegyenek részt a tagállamok kormányai és az uniós állampolgárok által parlamentbe választott képviselők. Azáltal, hogy ki milyen képviselőt küld, -tehát kire szavaz,- bele tud szólni az unió jövőjébe.

,,15 éve vagyunk az unió tagjai, de nem úgy éltünk a lehetőséggel ahogy kellett volna. Akárcsak, ha a minket körülvevő országok fejlődését nézzük. Ez a korábbi kormányok felelőssége”

– jelentette ki.

,,Talán ez a legmélyebb víz, amibe ugrottam

– fogalmazott arra a kérdésünkre, hogy a medencében, vagy a politikában nagyobb a küzdelem. Úgy véli, kormányzati pozícióból többet lehet tenni, viszont ellenzékiként is ugyanolyan jogai és kötelezettségei vannak. Ezáltal fel tudja hívni a figyelmet a problémákra, így ,,nem kerül a szőnyeg alá”. Szerinte ha rávilágít a dolgokra, előbb-utóbb történhet előrelépés. Ugyanakkor sokszor olyan cinizmussal és lenézéssel találkozik a Parlamentben, ami nem méltó a magyar országgyűléshez.

A képviselő a mezőgazdasági bizottság és az állattenyésztési albizottság tagja. Marcali melletti családi gazdálkodóként személyesen is érintett az agráriumban. Hódmezővásárhelyi látogatása során elment az állattenyésztési napokra is, új dolgokat megtudni, tanulni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá