Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Jobbik képviselője, Lukács László György 94 db(!) írásbeli kérdést intézett a magyarországi kórházak állapotával kapcsolatban, miután a Fideszhez közel álló Kórházszövetség elnöke, Ficzere Andrea a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, hogy Magyarországon nincs szükség ennyi aktív ellátást nyújtó kórházra.

A Jobbik képviselője szerint a magyar egészségügy csak az egészségügyi dolgozók becsületes munkája miatt nem omlott még össze. Éppen ezért komoly az aggodalom, hogy a kórházszövetség elnöke szerint az volna a megoldás az egészségügyet érintő problémákra, hogy intézményeket zárnak be.

„Szerettem volna megtudni, hogy mi a kormány szándéka ezzel kapcsolatban, de csak cinikus választ kaptam.”

A kormány részéről Rétvári Bence úgy reagált, hogy az a Jobbik aggódik a kórházak állapotáért, amely éppen a kórházakat bezáró baloldallal kíván összefogni.

Lukács hozzátette, hogy a jelenlegi kormányzatból bármit kinéz. Nem először fordulna elő, hogy a hivatalos kommunikációjával ellentétesen cselekedne.

„Orbán Viktor azzal kampányol, hogy nem engednek be idegeneket az országba. Közben meg azt látjuk, hogy folyamatosan telepítenek be külföldi vendégmunkásokat hazánkba. Akik elveszik a magyarok munkáját, megélhetését és hamarosan az orvosi ellátását is.”

Emlékeztetett, hogy éppen az újpesti Árpád úton lévő bezárt kórházat fogják átalakítani munkásszállóvá az Újpestre kerülő, ukrán, szerb és kínai vendégmunkások miatt.

Hozzátette, hogy nemcsak az egykori Gyurcsány-kormány, de a mostani kormányzat is rosszul cselekszik az egészségügy terén, ugyanis, ha kórházakat még nem is, de osztályokat már bezárat, így építve le az egészségügyi intézményeket.

Múlt héten egy jászsági kórház fertőző osztályát zárták be, mert a kormány sajnálta rá a pénzt. Így aztán a betegek utazhatnak 100-150 kilométert is, hogy az ellátást megkapják.

„Ha más nem, akkor ezeket a kórházakat apránként ki fogják üresíteni, majd szépen eladják ezeket az ingatlanokat”

– tette hozzá a Jobbik képviselője.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares