Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Modern Városok Program fejlesztései jól haladnak, jelenleg egy nem látványos háttérmunka zajlik. Az ütemezés rendben megy, de számos elem független az önkormányzattól – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A nyilatkozat apropóját az adta, hogy Vágó János, fideszes önkormányzati képviselő arról beszélt a Promenádnak: szerinte a polgármester miatt áll a Modern Városok Program, és egyúttal a Bethlen gimnázium fejlesztése.

Márki-Zay Péternek fontosabb az amerikai útja, mint a Bethlen tanulói és az intézmény felújítása. Lehet, hogy a beruházás Amerikából nézve jelentéktelen dolog, azonban vásárhelyi szemmel igenis fontos

– fogalmazott a képviselő, akinek frakciója annyira tartja fontosnak a várost, hogy folyamatosan kivonul a közgyűlésről, ha valami nem tetszik nekik.

A városháza közlése szerint ők a beruházást előkészítették. A gimnázium kiviteli tervei 2019. június közepére várhatók. Az önkormányzat eközben előkészítette a kivitelező közbeszerzési eljárásának lefolytatását. Amikor az lezajlott, azt követően indulhat meg maga a beruházás megvalósítása, melyhez azonban szükség van a megvalósítási szakasz támogatási okiratának aláírása a Miniszterelnökségen. Emlékeztetőül: egy ugyanilyen engedélyre vár a város a Németh László Gimnázium bővítése ügyében. Mindez a leírt folyamat hónapokat vesz igénybe, az előrehaladás tekintetében az önkormányzatnak nincs ráhatása.

Szerintük a hasonló nyilatkozatoknak mindössze annyi lehet a célja, hogy téves információkkal lássák el a vásárhelyi polgárokat, rossz színben tüntessék fel a városháza szakembereit és elsősorban a polgármestert.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá