Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szokásos fideszes következetesség.

Az emberek Európa-szerte a bevándorlást és a terrorveszélyt tartják a legfontosabb kérdésnek, de a főáramú, Brüsszelt is uraló politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ehelyett a jogállamiság, a kelet-európai országok hálátlansága vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje

– mondta Kövér László házelnök kedden egy lakossági fórumon Siófokon.

Mint fogalmazott,

egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást, ami a független és pártatlan média agymosó hatása miatt van.

„Kövér szerint Áder agymosott”

Erre a következtetésre jutott az MSZP-Párbeszéd. Ujhelyi István és Jávor Benedek emlékeztetett rá, hogy Kövér Lászlónak aznap sikerült agymosottnak neveznie mindenkit, aki a klímaváltozást tartja napjaink legfőbb kérdésének, amikor Áder János arról beszélt, hogy „szemlélet- és technológiaváltás nélkül ökológiai katasztrófa és társadalmi összeomlás vár ránk.”

Mint írták, a házelnök elég gyorsan magáévá tette a Fidesz új szövetségeseinek, az európai szélsőjobboldalnak a szóhasználatát, de jobban tenné, ha ilyen kinyilatkoztatásai előtt

légkondis irodáját és autóját maga mögött hagyva sétálgatna az országban, és akkor talán neki is feltűnne az évről évre szélsőségesebb időjárás.

A politikusok közölték, ha Kövér el is hiszi, amit mond és nem „olyan gyáva, mint Orbán Viktor és Trócsányi László”, álljon ki egy vitára, mondja el, „miért nem tesz semmit a Fidesz a klímaváltozás ellen, amely a gyermekeink jövőjét veszélyezteti.”

DK: Kövér nem tudja, miről beszél

Oláh Lajos képviselő siralmasnak nevezte a házelnök szavait. Mint írta, elképzelhetőnek tartják, hogy Kövér László maga is átesett egy alapos agymosáson, amikor a nemlétező bevándorlókérdést a nagyon is létező klímakatasztrófa elé sorolja.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán azt írta, Kövért Lászlót ezek szerint nem zavarja, a bestsellereivel még a főnökét (Orbán Viktort – a szerk.) is lenyűgöző sztártörténész, Yuval Noah Harari vészjósló próféciája a klímaváltozásról.

A DK elnöke szerint az, hogy Kövér csak menekülteket lát, jelzi, hogy vak a világ dolgaira, a holnap kihívásaira. Nem érdekli a holnap.

(24.hu nyomán, fotó: MTI/Kovács Tamás)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá