Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az idei középszintű mozgóképkultúra és médiaismeret érettségihez szokatlan megoldókulcs járt. Mármint mai szemmel szokatlan, hiszen az Oktatási Hivatal bevállalta, hogy amennyiben valaki megmagyarázza, hogy miért tekinti megbízhatatlan hírforrásnak az Origot, akkor azért is pontot adtak.

444 szúrta ki az ominózus feladatot, amiben a 24.hu, az Origo, a Hírcsárda és a Mindenegyben blog egy-egy címlapja szerepelt, a diákoknak pedig azt kellett eldönteniük, hogy mely oldalak próbálják csak a kattintások számát növelni, melyikek mértékadók, valamint melyik álhírportál és megbízhatatlan.

Az Oktatási Hivatal megoldókulcsában az Origo kapcsán helyes válasznak számított az is, ha mértékadónak jelölte meg a portált az érettségiző, de az is

„amennyiben a vizsgázó az Origót a megbízhatatlan hírportálok közé sorolja és válaszát azzal indokolja, hogy a tulajdonosi kör erős befolyása miatt a portál ma már nem tekinthető mértékadónak, a válasz elfogadható.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá