Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Lengyel Róbert polgármestert és Ujhelyi István MSZP-s EP képviselőt mint „kerítésbontókat” ábrázolják azok az óriásplakátok, amelyek nemrégiben kerültek ki Siófok forgalmas útjai mellé egy cigány egyesület megbízásából, amelynek papíron bevétele sincs.

Együtt bontják le a kerítést? – kérdezik a siófoki Sió-Rom Cigány Egyesület megbízásából készült óriásplakátok. A megrendelő egy roma egyesület, amely utoljára 2016-ben adott le beszámolót, akkor is nullásat. Vagyis bevétele nincs, tevékenységi körei között politikai jellegűt nem találni.

Az egyesület elnöke, Németh Zsolt, egyben a siófoki roma nemzetiségi önkormányzat elnöke is. A kisebbségi önkormányzatnak viszont hosszú évek megszokott évi 6 millió forintos városi támogatása helyett idén jóval magasabb összeget, 10 milliót szavazott meg a fideszes többségű képviselő-testület.

Az elnök nem érti, mi ezzel a probléma

A Sió-Rom Cigány Egyesület és a Siófoki Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, Németh Zsoltot több próbálkozás után sikerült elérnie a Magyar Narancsnak, ám az elnök nem kívánt nyilatkozni. Annyit azonban elmondott, hogy amint az a plakátokon is olvasható, valóban az egyesület a megrendelő és nem érti, mi lehet ezzel bárkinek a problémája.

Arra a kérdésükre, hogy miből finanszírozták az óriásplakátok megjelentetését, már nem kívánt válaszolni, mondván: csak és kizárólag a Somogy megyei napilap kérdéseire hajlandó felelni.

Lengyel: „Ilyen várost akarunk?”

Lengyel Róbert polgármester azt írta reagálásul Facebook-oldalára: „Ki is fizeti ezt és miből? Ki rendeli meg és kinek a megrendelésére? Nem lett volna jobb, ha ezt a sok pénzt mondjuk – már ha egy roma egyesület a feltüntetett megrendelő – a város romák lakta területein tonnaszámra leömlesztett szemét elpucolására, vagy a házaik előtt lévő kátyúk tömítésére felhasználni? Biztos, hogy ilyenekre kell elszórni a pénzt, nem akadna jobb helye? Meg aztán kérdem én kellő szerénységgel: ilyen várost akarunk mi magunknak? Én biztosan nem. Mosolygok egyet és emelt fővel elviselem ezt is.”

(magyarnarancs.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá