Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a huszonhárom éves férfival szemben, aki 2018 szeptemberében Hódmezővásárhelyen kirántotta az idős sértett kezéből a táskáját, valamint egy ingatlanba betört, két kerékpárt pedig elvitt – közölte az ügyészség.

A vád szerint az elkövető 2018. szeptember 28-án, reggel, Hódmezővásárhelyen, a 76 éves, az utcán sétáló sértett mellé hajtott kerékpárjával, majd kirántotta a sértett kezében lévő táskát, és azzal elmenekült. A táskában lévő dolgok értéke összesen 7.000 forint volt. Az elkövetőt a helyszín közelében elfogták, így az elvett dolgok visszakerültek a sértetthez.

A vádlott 2018 júliusában és szeptemberében, két alkalommal, üzletek mellé támasztott, egy esetben lezárt, kerékpárt elvitt, amely cselekményeivel összesen 25.000 forint összegű kárt okozott. Az egyik kerékpár később megkerült, az a sértetthez visszakerült.

A vádlott 2018 novemberében átmászott egy hódmezővásárhelyi ingatlan kerítésén, az udvarból magához vett egy láncfűrészt, majd a házba is bement, ahonnan bankkártyákat, készpénzt és kisebb dolgokat (cigaretta-tartó, fejlámpa) vitt el. Az ellopott dolgok értéke összesen 20.000 forint volt. A vádlottat a hazaérkező sértett tetten érte, a vádlott azonban a helyszínről elmenekült. A kárból lefoglalással utóbb 12.000 forint megtérült.

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntettével és több rendbeli lopás vétségével vádolja.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltását indítványozza a bíróságnál.

A 2018. július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a kiszabadandó büntetés pontos mértékére. Ebben az ügyben az ügyészség a vádlott beismerése esetén 1 év 4 hónap börtönbüntetés kiszabását, valamint a közügyek gyakorlásától 2 évre történő eltiltását indítványozta.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá