Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az NKM a meglévők mellé újabb öt defibrillátort helyezett el telephelyein, az ügyfélszolgálatok szomszédságában, ezzel már 17 db olyan felsőkategóriás újraélesztő készüléket szerelt fel épületeiben, az irodák és az ügyfélszolgálatok közvetlen szomszédságában, amelyek bárki számára könnyen használhatók.

A telephelyek elsősegélynyújtó munkatársai megkapták a szükséges kiképzést, de hirtelen szívhalál gyanúja esetén azok is bátran megkezdhetik a készülékkel az újraélesztést, akik korábban még sosem használtak ilyen eszközt. A legmodernebb eszközök a doboz felnyitása után hangos és egyértelmű utasításokkal segítik az életmentést.

Hazánkban évente közel 30.000 ember hal meg hirtelen szívmegállásban, ez naponta 60-70 embert jelent, azaz Magyarországon minden 25. percben meghal valaki kórházon kívül, hirtelen szívhalálban. A betegek 20-30 %-a nyilvános helyen lesz rosszul, újraélesztésükre az első öt percben van a legnagyobb esély. Így a gyors felismerés, a hamar megkezdett újraélesztés, illetve a minél gyorsabban rendelkezésre álló defibrillátor életet ment.

Az NKM, mint nemzeti energetikai vállalatcsoport nem csak 4,5 millió ügyfél biztonságos energiaellátásáért felelős. A gyors beavatkozásra alkalmas berendezések nagyobb biztonságot és az újraélesztés lehetőségét nyújtják a munkavállalóknak, az ügyfeleknek és azoknak, akiket a nemzeti energetikai vállalatcsoport épületeinek környezetében ér a rosszullét.

Az életmentő defibrillátorok helye az NKM telephelyein és ügyfélszolgálati irodáinak közelében találhatók Budapesten, Szegeden, Győrben, Baján, Kiskunhalason, Békéscsabán és Kecskeméten. Az NKM újraélesztő készülékei hamarosan felkerülnek az országos defibrillátor térképre is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá