Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője még az urnazárás előtt is azt nyilatkozta, hogy kudarcként élné meg, ha pártjának nem sikerülne legalább három embert juttatnia az Európai Parlamentbe. 

A tegnap éjjel nyilvánosságra hozott választási eredmények szerint azonban csak egy mandátumot tudhat magáénak a párt. Ennek fényében adott hangot csalódottságának hétfő reggel az ATV Start című műsorában a párt elnökhelyettese, hozzátéve, hogy azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy

a Jobbik Magyarországért Mozgalom történetének az egyik legnehezebb évén van túl.

A politikus emlékeztetett, hogy Vona Gábor személyében távozott a párt elsőszámú vezetője, majd kívülről, belülről egyaránt támadásoknak voltak kitéve és 250 sajtóper bizonyítja, hogy még egyik pártról sem hazudtak annyit Magyarországon, mint róluk.

„Az egymilliárd forintos ÁSZ-bírság miatt igazából nem volt pénzünk a kampányra”

-fejtegette a sikertelen mozgósítás okait a képviselő, aki a kutatásokra hivatkozva ismét megerősítette, hogy nem 6 százaléknyi jobbikos van, hanem minimum ennek a kétszerese, akiket sajnos kevésbé érdekel az európai politika, ezért sem sikerült őket vasárnap elvinni az urnákhoz.

Gyöngyösi újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy lehetségesnek tartja, hogy a Jobbik erős bázisának számító fiatal réteg egy része átszavazott a Momentumra az EP-választás során, de arra, hogy ez valóban így van-e és ha igen, akkor mivel tudta őket megszólítani az új párt a következő hetek elemzései fogják megadni a választ.

A képviselő beszélt arról is, hogy a Jobbik elnöksége már a héten összeül, hogy megvitassák a párt szereplését és a mandátumuk sorsát, valamint kilátásba helyezte egy kongresszus összehívását is.

A nem várt eredmény miatt egyelőre nem tudni, hogy a párt által elnyert mandátumot ki fogja betölteni.

Kijelentette továbbá, hogy

a Jobbik marad centrumpárt és a néppárti politikának továbbra sem látják alternatíváját.

A kormánypárt eredményéhez hozzátette, hogy noha a Fidesz idehaza győzelmet aratott, úgy látja, hogy az európai viszonylatban való elvárásai alulmaradtak Orbán Viktornak, aki egy teljes elitcserére tett fel mindent. Hiába a francia és az olasz siker, a nagy populista áttörés nem következett be, így most nem egyértelmű, hogy melyik irányba mozdul majd el a magyar kormányfő, folytatja útját a populistákhoz vagy visszatér a Néppárt ölelésébe.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá